Nyheter

Styrelsen informerar

 

Bastu
För att öka utnyttjandet och minska administration har låscylindern till bastuns entrédörr bytts ut så att den vanliga vindsnyckeln/portnyckeln kan användas av alla medlemmar. Bastun kan i dagsläget bokas via bokningslistan som hänger utanför bastun.   

Beslut om avgift för 2018/19
Styrelsen arbetar med att öka föreningens intäkter genom att försöka höja hyresintäkterna från lokalerna och med besparingar genom exempelvis ökad sopsortering men trots detta ökar föreningens totala kostnader varje år på grund av höjda taxor och ökande priser. Detta innebär i sin tur att föreningens medlemsavgifter behöver höjas om underhållsplanen skall kunna följas och föreningens ekonomi ska gå ihop. Vanligtvis ligger den årliga indexhöjningen på externa avgifter på ca. 2%, ex. fjärrvärme, el, sophantering, samt rekommendation från föreningens revisor är att öka månadsavgiften per lägenhet med ca 2% för att bibehålla föreningens ekonomiska balans.

Styrelsen har dock beslutat att inte höja själva avgifterna för nästkommande räkenskapsår (2018-07-01 till 2019-06-30), utan istället att inkludera föreningens kostnad för vår TV-distribution som en del av det så kallade ”informationsöverföringsbeloppet” på betalningsavierna. Informationsöverföringsbeloppet inkluderar nu bredbandskostnaden som nu aviseras med 125kr/månad men kommer från och med 1 juli 2018 också att inkludera kostnaden för TV med 89kr/månad, således blir summan totalt 214kr/månad per lägenhet. Således kommer den faktiska kostnadsökningen per lägenhet bli 89 SEK/månad. Denna kostnadsökning motsvarar en ökning om ca 2% på månadsavgiften per lägenhet. 

Vårt avtal rörande TV är liksom det för bredbandsdistributionen en kollektiv gruppanslutning och alltså inte något som man individuellt kan välja bort. Genom den separata aviseringen av bredband och TV så tycker vi att vi ökar transparensen kring föreningens kostnader, men också rättvisan i och med att varje lägenhet då kommer att betala exakt de belopp som utgör föreningens kostnader för dessa tjänster.

 

Hälsningar,
Styrelsen